פאי רועים משודרג
לא מזמן נתקלתי במתכון סופר פשוט לבשר מפורק ומאז כבר הספקתי להכין 3 סבבים של 2-4 קילו בשר כל אחד.
את המתכון פגשתי באתר של עז תלם, שאם לא הכרת אותו זה לגמרי הזמן!
מהמתכון הזה ולגמרי בהשראת האתר של עז, החלטתי לנסות ולהכין פאי רועים עם בשר מפורק. אבל היו לי כל מיני שינויים שנדרשתי לעשות כמו חוסר ביין אדום וצורך בלהפחית מעט את כמות הפחמימות במנה.
וכך נולד המתכון הבא: פאי רועים מבשר מפורק עם פירה דלורית (וקצת תפו״א) הוא יצא טעים אולי אפילו יותר מהפאי הקלאסי והחלטתי לאמץ אותו כמתכון משודרג ומוצלח.
תנסו ותספרו לי מה חשבתם :)
לגבי הבשר המפורק, מצרפת לינק למתכון המקורי של עז תלם. זה מתכון ככ קל ופשוט שלא תאמינו.
אני הכנתי אותו הפעם מבשר אונטריב ובפעם הקודמת משפונדרה, שניהם יצאו מצוין. מתכון בשר מפורק של עז תלם
מתכון פאי רועים משודרג
זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 6 מנות | סוכרת הריון | פליאו | ללא גלוטן
חישוב פחמימות במתכון לסוכרת הריון (6 מנות)-
פחמימות גלויות: 204 גרם למתכון כולו | 34 גרם למנה
נטו פחמימות: 258 גרם למתכון כולו | 43 גרם למנה
מה צריך?
לפירה דלורית-תפו״א:
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 דלורית בינונית
2 כפות שמן זית
מלח
לתערובת הבשר
800 גרם בשר מפורק- אחרי בישול (לפי מתכון של עז תלם)
1 בצל בינוני
2 גזרים גדולים
3 גבעולי סלרי ללא העלים
2 כפות רכז עגבניות
פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
3 גבעולי טימין
3-4 כפות שמן זית לטיגון
מלח
1/2-1 כוס מים
איך מכינים?
קולפים את תפוחי האדמה והדלורית וחותכים לקוביות בינוניות-גדולות.
מכניסים לסיר ומכסים במים ומבשלים עד ריכוך מלא, כ40 דקות.
בזמן שהפירה מתבשל, מכינים את תערובת הבשר והירקות:
קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי
מחממים מחבת ומוסיפים לה שמן זית ומטגנים את הבצל עד שקיפות קלה.
מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים עד ריכוך חלקי.
מוסיפים את הבשר המפורק ומעט מלח ומטגנים יחד במשך 2-3 דקות.
מפנים את פינת המחבת, שמים בה מעט שמן זית ומוסיפים את רכז העגבניות.
״מטגנים״ את הרכז במשך כדקה ואז מוסיפים את רסק העגבניות והטימין ומערבבים.
מוסיפים מים, בין חצי כוס לכוס שלמה ומערבבים טוב. נותנים לזה לרתוח, ואז מבשלים על אש קטנה במשך רבע שעה.
מסננים את הפירה מהמים, ומוסיפים 2 כפות שמן זית ומלח ומועכים בעזרת מועך פירה.
מסדרים את תערובת הבשר בתבנית
מפזרים מעל הבשר את הפירה ומסדרים בעזרת כף עץ.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.
ואז משנים למצב טורבו ונותנים עוד כ-15 דקות עד שהפירה נהיה קריספי ומקבל גוון שזוף.
מוציאים מהתנור ונותנים לפאי להתקרר לפחות רבע שעה לפני שפורסים אותו.
הכנת את המתכון? ממש נשמח לשמע איך יצא!
תייגו אותנו בסטורי באינסטוש , זה עושה לנו נעים בלב ❤
Comments